Puma Line STX / Rockpanel

Architecten De Bruyn

De oude pastorie van Smetlede in Oost-Vlaanderen behoort tot het beschermd erfgoed. De bouwheer liet deze in zijn oorspronkelijke staat restaureren en koos ervoor om uit te breiden met een strakke nieuwbouw. In dit nieuwe gedeelte voorzag CRE-8-IVE by L-DOOR de sectionaalpoorten en de gevelbekleding.

Hoe bent u in contact gekomen met L-DOOR?
Ik ken L-DOOR al enkele jaren via de firma Ramen & Deuren Van Hecke uit Denderhoutem. Enkele jaren geleden heb ik er voor gekozen om ook voor mijn eigen woning een beroep te doen op L-DOOR. Ik koos voor de Puma Line STL, bekleed met lamellen van RENSON.

Kan u een korte beschrijving geven van het concept van de woning?
Gezien het hier gaat om een pand dat behoort tot het beschermd erfgoed moest alles in zijn oorspronkelijke staat hersteld worden. De nieuwe (gebouw)delen moesten sober zijn en passen in het historisch geheel. Om deze reden kozen we voor een wit gepleisterd volume gecombineerd met Rockpanel Woods.

Aan welke vereisten moest de poort binnen dit project voldoen?
Zoals bij elk CRE-8-IVE project dat L-DOOR uitwerkt, moesten de sectionale garagepoorten naadloos overlopen in de gevelbekleding.

Waarom koos u als architect voor L-DOOR?
Bij de bouw van mijn eigen woning verliep de samenwerking met L-DOOR reeds zeer goed. Het eindresultaat mocht er zijn en dus ben ik de ideale ambassadeur voor L-DOOR én raad ik hen aan bij mijn eigen klanten.

Hoe verliep de samenwerking in de verschillende fasen van het project?
Voor de plaatsing waren er enkele zaken die eerst dienden opgelost te worden. De klant moest zijn keuze bijsturen om de maatvoering van de gekozen panelen niet mogelijk was. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen.

Wat is uw gevoel over afwerking en eindresultaat?
Wij zijn tevreden met het resultaat. De nieuwbouw past perfect bij het historisch karakter van de oorspronkelijke pastorie.