Nature Line STL / Free Willy

In Meeuwen-Gruitrode werd een langgevelhoeve volledig heropgebouwd. Toch oogt deze strak en modern. In dit concept past de Nature Line STL met bekleding van Outdoor Wood Concepts perfect. Eigenaar Lene Clijsters vertelt waarom ze voor een samenwerking met L-DOOR koos.

Hoe hebt u L-door en het productgamma leren kennen?
Ik heb L-DOOR leren kennen op Batibouw in Brussels Expo.

Kan u een korte beschrijving geven van het concept van de woning?
Ons project bestaat uit het herbouwen van een boerderij in waardevol agrarisch gebied. De bestaande woning en stallingen zijn volledig afgebroken en vervangen door een moderne langgevelhoeve, bestaande uit een woning, garage en paardenstallen. Onze woning heeft de typische vorm van een langgevelhoeve, maar oogt toch strak en modern door gebruik te maken van moderne materialen (verlijmde donkergrijze gevelsteen, vlakke dakpannen, grote aluminium ramen). Om de lange en gesloten voorgevel te onderbreken werd ervoor gekozen om een aanzienlijke oppervlakte te voorzien van een houten gevelbekleding waarin ook twee garagepoorten verwerkt zijn.

L-Door gaf ons de garantie dat de gevelbekleding en poorten perfect op elkaar zouden aansluiten, hetgeen essentieel is in onze concept.

Eigenaar Lene Clijsters

Aan welke vereisten moest de poort binnen dit project voldoen?
De twee sectionale garagepoorten moesten voorzien kunnen worden van horizontaal houten lattenwerk die één vlak vormden met de aansluitende gevelbekleding.

Waarom koos u voor L-DOOR?
Het feit dat L-door zowel de poorten als de gevelbekleding kon plaatsen, was voor ons doorslaggevend. Dit gaf ons de garantie dat de gevelbekleding en poorten perfect op elkaar zouden aansluiten, hetgeen essentieel is in ons concept. Ook het gegeven dat L-DOOR reeds heel wat ervaring heeft in het bekleden van poorten met horizontale houten lamellen, gaf ons de nodige geruststelling.

Hoe verliep de samenwerking in de verschillende fasen van het project?
De samenwerking verliep correct en vlot. De communicatie was steeds duidelijk en de gemaakte afspraken werden perfect nageleefd.

Wat is uw gevoel over afwerking en eindresultaat?
Wij zijn zeer tevreden over het eindresultaat. Het gaat hier uiteindelijk om de eyecatcher van onze voorgevel, dus wij zijn zeer blij dat het resultaat helemaal aan onze verwachtingen voldoet. Het opmeten en de productievoorbereiding is perfect uitgevoerd. De plaatsers hebben hun taak met veel oog voor detail en zorg uitgevoerd. Ook de service na verkoop is in orde. Zo is één van de houten latten die tijdens het plaatsen beschadigd werd, netjes vervangen. Kortom, wij zijn zeer tevreden over L-DOOR en zouden zeker opnieuw met hen samenwerken.