Eigentijdse thuis met warme ziel

De bouwheer van deze markante villa, een extreme renovatie van een bungalow uit de jaren ’70, is gepassioneerd door architectuur. Bovendien is het gezin zeer bewust bezig met duurzaam wonen en leven. Het resultaat is een karaktervolle woning van formaat die weliswaar zo goed als helemaal energieneutraal blijkt. Strak van design, maar wel met een warme ziel, dit dankzij de uitgekiende materiaalkeuze die de natuur in de architectuur integreert.

Subtiele mediterrane en etnische accenten in de aankleding maken het compleet. Of hoe eigentijds, energiezuinig én genoeglijk wonen perfect kunnen samen gaan in een persoonlijk geheel dat zich op meer dan één vlak weet te onderscheiden.

Qua kleuren zetten zwart en wit doorgaans de toon: van de zwarte elektronische toegangspoort en de witte kiezels tot de witte sierpleister en de antracietkleurige garagepoort. Deze laatste blijkt trouwens een meester in camouflage en maakt als het ware een integraal deel uit van de omringende gevelbekleding met horizontale aluminium lamellen. Zowel gevel als sectionaalpoort wordt immers in hetzelfde vlak bekleed met aluminium. “Ik zocht een alternatief voor de traditionele garagepoort die soms al te prominent aanwezig is in de voorgevel”, aldus de bouwheer: “Dit systeem van L-Door was voor mij de uitgelezen oplossing.”


Ik zocht een alternatief voor de traditionele garagepoort die soms al te prominent aanwezig is in de voorgevel.

Bouwheer

L-Door staat voor Belgisch en kwalitatief maatwerk met innovatieve designoplossingen die bijdragen tot het architecturale totaalplaatje. Dit specifieke model komt uit de Puma Line STL, een unieke lijn die L-Door ontwikkelde in een exclusieve samenwerking met Renson. Meer dan alleen een sectionale garagepoort is Puma Line STL eerder een totaalconcept. Zowel gevel als garagepoort worden in hetzelfde vlak bekleed met de strakke Renson lamellen. Hierdoor gaat de gesloten garagepoort op in het grotere geheel. Niet alleen de sectionale poort en de omliggende gevelbekleding maar ook de voordeur kan desgewenst voorzien worden van de gepoedercoate lamellen.

Telkens weer zorgt L-Door voor een uniek resultaat, geënt op de wensen van de bewoner en de architectuur van de woning.

Bron: Home Sweet Home magazine
Fotografie: Nick Cannaerts