Puma Line / Renson

Architect Wim Baeckelandt

In kustgemeente Knokke staat een nieuwbouwwoning waarbij de bouwheer en architect ervoor kozen om naast de sectionaalpoort en vaste panelen ook de voordeur en zelfs een raam te laten bekleden met lamellen van RENSON. Section ging op gesprek met Wim Baekelandt.

Hoe bent u in contact gekomen met L-DOOR?

Als architect neem ik regelmatig vakliteratuur door en daarin was L-DOOR mij reeds opgevallen. Toen ik samen met een klant de Bisbeurs in Gent bezocht, waren we beiden onder de indruk van de mooie oplossingen die L-DOOR aanbiedt.

Kan u een korte beschrijving geven van het concept van de woning?

De woning is gebouwd op een lang en relatief smal terrein. De opzet was om door onderscheid van open en gesloten vlakken de lengte en de eenvoud van de woning te benadrukken. De integratie van de wand bekleed met lamellen heeft daar zeer sterk toe bijgedragen.

Aan welke vereisten moest de poort binnen dit project voldoen?

In de eerste plaats mocht de sectionale garagepoort niet opvallen in de gevel. En natuurlijk konden we de isolatiewaarde van de wanden ook niet uit het oog verliezen.

Waarom koos u als architect voor L-DOOR?

De oplossingen die L-DOOR aanbiedt pasten volledig in het concept van de woning. In de zoektocht naar eenvoud werd een oplossing gevonden om de poort, het raam in de garage, de wanden en de voordeur in één strakke afwerking te omvatten.

Hoe verliep de samenwerking in de verschillende fasen van het project?

De samenwerking met de R&D-afdeling van L-DOOR was zeer constructief in die zin dat zij intensief meezochten naar de beste oplossing voor bepaalde details.

Wat is uw gevoel over afwerking en eindresultaat?

Zowel de bouwheer als ik zijn zeer tevreden over het resultaat.